Stages

In 2015 bracht Misingi vzw de samenwerking tussen de Hogeschool Thomas More en Karatu Health Training Institute tot stand.
Sinds 2015 lopen jaarlijks Vlaamse studenten verpleeg- en vroedkunde stage in Karatu Lutheran Hospital, Karatu Health Center en Endallah Dispensary/Maternity.

Foto’s 2023

“Hoe ver onze werelden ook uit mekaar liggen, we zijn allemaal mensen en we delen dezelfde gevoelens.”

Foto’s 2022

Edith Conings, augustus 2018

“Zo hebben we onder andere een ziekenhuis bezocht in Endallah, een dorpje met ongeveer 6000 inwoners. Er was slechts 1 dokter die er werkte. Daarbuiten nog 1 verpleegkundige voor de bevallingen en familie planning, 1 voor de allerlei aandoeningen en 1 voor afname van HIV, malaria en TBC testing. Ik mocht foto’s nemen en het is echt onvoorstelbaar met welk materiaal, accommodatie,…. ze moeten te werk gaan. De dokter vroeg of ik geen week of twee daar wil komen werken want ze hebben het echt nodig. Ik ga dit proberen te regelen. Er is ook heel vaak een groot te kort aan medicijnen. Ik heb onze eigen medicatie voor een groot deel daar afgegeven (pijnstillers, verband, ontstekingsremmers, pilletjes tegen diarree,..) De dokter was heel dankbaar en echt onvoorstelbaar hoe hij te werk gaat (24 op 24 is hij bereikbaar).”